tylna wycieraczka w emidzie dla członków OCP za niecałe 30zł
[O2] Sposób na tańszą wymianę wycieraczek
Zwiń
X
-
Ja zrobiłem tak - kupiłem same gumy tu http://www.moto.allegro.pl/item93594...rafiowane.html
i to 4 żeby na następną podmianę wystarczyło, zmieniłem same gumy zostawiając te same plastikowe końcówki i wycieracki po takim "updejcie" śmigają lepiej niż pióra zamienniki. Koszt kompletu niecałe 10 zł (przesyłka w cenie).
Komentarz
-
-
zawsze są dwa zakończenia na jedną stronę pióra, ale różnią się grubością grubsze jest na stronę kierowcy a chudsze na stronę pasażera dla zainteresowanych :
- 1K0 955 429 - RHD 650mm
- 1K0 955 429 A - RHD 700mm
- 1K0 955 429 B - LHD 650mm
- 1K0 955 429 C - LHD 700mm
w emidzie za tylnie pióro org. 30zł
Komentarz
-
-
maxpaynemm, nie wiem jak w Liftbacku ale w kombi jest nie rozbieralna i nie ma możliwości żeby ją "naprawić", ale w ASO za tylną wycieraczkę zapłaciłem 32 zł.
Tylko że te tyle wycieraczki są tak do bani że po 2-3 miesiącach znów jest z nią problem bo zostawia mi jeden pasek na wysokości moich oczy jak patrzę w tył :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sazadJa zrobiłem tak - kupiłem same gumy tu http://www.moto.allegro.pl/item93594...rafiowane.html
i to 4 żeby na następną podmianę wystarczyło, zmieniłem same gumy zostawiając te same plastikowe końcówki i wycieracki po takim "updejcie" śmigają lepiej niż pióra zamienniki. Koszt kompletu niecałe 10 zł (przesyłka w cenie).
i wymienilem stare. Plastikowe koncowki z jednej strony zdjalem przy pomocy plaskiego srubokreta, troche podwazania i poszlo. Wystarczy sciagnac jedna koncowke, wyciagnac stara gume i wsunac nowa. Z krotka wycieraczka poszlo bez problemu, guma wcisnela sie szybko. Wiecej mialem problemu z dluzsza. Zalowalem,ze nie przeplukalem wycieraczki po wyjeciu starej gumy, zeby pozbyc sie zanieczyszczen,bo nowa wchodzila bardzo ciezko, ale udalo sie. Nastepnym razem posmaruje mydlem w plynie i na pewno to pomoze.
Jesli chodzi o jakosc zbierania to REWELACJA. Szyba czysciutka i bez smug. Naprawde POLECAM kazdemy taki zamiennik. `10 zl + 15 min roboty i zaoszczedzone okolo 140 zl za komplet VALEO.
Dzieki sazad za pomysl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrev3maxpaynemm, nie wiem jak w Liftbacku ale w kombi jest nie rozbieralna i nie ma możliwości żeby ją "naprawić"Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Jeszcze kika dni tgemu towar byl niedostepny To jest dobra guma i faktycznie wyglada jakby byla do O1. Uwazaj tylko przy zdejmowaniu tych koncuwek, bo potrafia sie uszkodzic (latwo zrywaja sie wypustki zabezpieczajace je przed zsuwaniem sie z wycieraczki), a z tego co widze tu sa tylko same gumy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kangurosDzieki sazad za pomysl
Dokładnie nie pamiętam, z której strony, ale na końcu pióra pod plastikową końcówką jest taki metalowy pazur, który trzyma gumę, by się nie zsuwała (brzmi trochę dwuznacznie :diabelski_usmiech) - trzeba go odgiąć lekko do góry i wtedy guma łatwo schodzi. Po założeniu nowej gumy trzeba ten pazur dogiąć i założyć końcówkę i po robocie.
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez filipT2 szt tych gumek to koszt ok 50 zł, do O1 nowy zestaw ( nr kat 1J0 998 003 ) kosztują ok 80zł a będą działały zdecydowanie dłużejO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez filipT2 szt tych gumek to koszt ok 50 zł, do O1 nowy zestaw ( nr kat 1J0 998 003 ) kosztują ok 80zł a będą działały zdecydowanie dłużej
ja kupiłem już pewnie dwadzieścia kompletów (różnych bo wszystkim kupuję :lol: ) od tego pana i polecam:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz